Luuliikunta pitää huolta luuston terveydestä – katso video
Tietoa | Osteoporoosi

Luuliikunta pitää huolta luuston terveydestä – katso video

Säännöllinen luustoa kuormittava liikunta ehkäisee osteoporoosia ja on myös olennainen osa osteoporoosin hoitoa. Nappaa ohjeet videoilta ja ryhdy treenaamaan!

Lujat luut ovat kropan tukiranka, ja vahvat lihakset auttavat tasapainon hallinnassa ja ehkäisevät kaatumisia. Säännöllinen liikunta ja kaatumisten ehkäisy ovatkin ravitsemuksen ohella tärkeä osa osteoporoosin hoitoa. Kannattaa valita erityisesti sellaisia lajeja, jotka kuormittavat luustoa monipuolisesti. Luuliikunnan tavoitteena on luiden vahvistaminen ja liikunnallisten perustaitojen kehittäminen.

luustoliitto logo8Kaatumisten ja murtumien ehkäisemiseen suositellaan lihaskuntoa ja tasapainoa kehittävää liikuntaa, mutta voimakkaita vartalon koukistus- ja kiertoliikkeitä on hyvä välttää. Videoiden liikkeet sopivat hyvin myös osteoporoosin ehkäisyyn ja lihasten vahvistamiseen.

Katso Luustoliiton tekemiltä videoilta jumppavinkit, jotka sopivat niille, joilla ei ole akuutteja nikamamurtumia. Liikkeissä hyödynnetään kehon omaa painoa, joten et tarvitse muita apuvälineitä kuin jumppamaton. Jokaista liikettä tehdään aluksi kymmenen liikkeen sarja. Pidä sen jälkeen pieni tauko ja toista samat liikkeet kymmenen kertaa. Muista hyvä ryhti. Suurenna liikkeiden laajuuttaa edistymisen myötä.

Liike 1:

Liike 2:

Liike 3:

Liike 4:

Liike 5:

Liike 6:

Liike 7:

Liike 8:

Lue myös:

Mistä tiedän, onko minulla osteoporoosi?

Miten onnistuu osteoporoosin omahoito?