Vertaistuki auttaa alkoholistia toipumaan
Tietoa | Alkoholismi

Vertaistuki auttaa alkoholistia toipumaan

Vertaistuki on usein alkoholistille paras tuki. Suomessa kokoontuu yli 700 AA-ryhmää, jotka auttavat alkoholistia pysymään raittiina.

Vertaistukea alkoholisteille järjestää Anonyymit alkoholistit, joka on miesten ja naisten toveriseura, jossa voi jakaa kokemuksia alkoholinkäytöstä ja saada vertaistukea päästääkseen eroon alkoholismista. Ainoa jäseneksi pääsyn vaatimus on halu lopettaa juominen.

AA:ssa ei ole mitään velvoitteita eikä jäsenmaksuja, vaan se toimii vapaaehtoisten avustusten pohjalta. AA ei ole liittoutunut minkään aatteellisen, uskonnollisen tai poliittisen suuntauksen, järjestön tai laitoksen kanssa. Se ei myöskään halua asettua puolustamaan kuin vastustamaan mitään tiettyä kantaa.

AA-ryhmien ainoa päämäärä on, että ryhmän jäsenet pysyvät raittiina ja ryhmän tehtävä on auttaa toisia alkoholisteja saavuttamaan raittius. Suomessa ryhmiä on yli 700. 

AA kokoontuu ryhmissä ympäri Suomea sekä avomuotoisena, että suljettuina ryhminä. Avoryhmiin voi kuka tahansa mennä kuuntelemaan. Suljetut ryhmät on tarkoitettu vain alkoholisteille. 

Lue lisää AA-ryhmistä>

Toimittaja: Lotta Laine
Kuvitus: iStockphoto